1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. AGROTEC 2024 27. ULUSLARARASI TARIM FUARI BAŞLADI
AGROTEC 2024 27. ULUSLARARASI TARIM FUARI BAŞLADI

AGROTEC 2024 27. ULUSLARARASI TARIM FUARI BAŞLADI

Gölbaşı Fuar Alanı’nda düzenlenen tarım sektörünün en büyük buluşma noktalarından biri olan AGROTEC 2024 27. Uluslararası Tarım Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve İNFO Uluslararası Fuar Tanıtım ve Organizasyon A.Ş.'nin organizatörlüğünde düzenlenen, Balkanlar’dan Türki Cumhuriyetlere uzanan, bölgenin en büyük buluşma noktası AGROTEC 2024 27. Uluslararası Tarım Fuarı başladı.
Açılış törenine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, tarım sektörünün temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri, çiftçiler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

10 ülkeden 200 firmanın yaklaşık 400 markayı temsil edeceği fuara, 80.000 yerli ve yabancı ziyaretçinin katılımı bekleniyor. Fuarda 100 milyon Euro’luk bir ticari hacim olacağı tahmin ediliyor.

Fuar alanında, tarım makineleri, traktör ve ekipmanları, iş makineleri, sulama sistemleri, tarım ilaçları, gübreler, organik tarım ürünleri ve sera fidancılığı gibi tarıma dair birçok ürün sergileniyor. Ayrıca, hayvancılık ve yem endüstrisinden tohum ve fidancılığa kadar birçok alanda yenilikçi ürünler ziyaretçilerle buluşuyor.

“Tarım atalarımızdan bize kalan bir miras”

Açılışta konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, sözlerine fuarın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başlarken “Hepinizin bildiği gibi Gölbaşı’mız Ankara’nın güney giriş kapısı, aynı zamanda Atatürk’ün 27 Aralık’ta Ankara’ya geçişinin güzergahı ve vatansever Gölbaşılıların yaşadığı güzide bir ilçe. Gölbaşı’mız bir eğitim kenti, bir sanayi kenti, bir turizm kenti ancak Gölbaşı bunların yanında önemli bir tarım kenti. Doğal güzelliklerinin ve göllerinin yanı sıra, bu güzel ilçede tarımın öneminin farkındayız. Tarım atalarımızdan bize kalan bir miras. Geçmişten günümüze kadar tarım toplumların çok önemli bir geçim kaynağı oldu. Bu yüzyılda ve önümüzdeki yüzyıllarda tarımın önemi daha da artacak. Tarımdan elde edilen ürünlerin daha verimli olması için çiftçilerimizin sanayi ve teknolojiye ihtiyacı var. İşte tam bu noktada tarım fuarımız, teknolojik gelişmeleri sunarak çiftçilerimize katkıda bulunacak, topraklarımızı daha verimli kullanmamıza yardımcı olacaktır.” diye konuştu. 

“Gölbaşı’mız verimli ve geniş arazisiyle tarım kenti”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çiftçiye yaptığı destekten dolayı teşekkür eden Başkan Odabaşı “İnşallah bu dönemde hem büyükşehir belediyemiz, hem Gölbaşı Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi çiftçimizin yanında olacağız, üreticimizi destekleyeceğiz. Çünkü Gölbaşı’mız 1 milyon 650 bin metrekare alana sahip, bunun 824 bin metrekaresi tarım alanı kullanılmaktadır. Çiftçilerimiz, başta buğday ve arpa olmak üzere meyve ve sebze yetiştirmektedir. Onun için bu verimli ve geniş araziye sahip Gölbaşı’mızın aynı zamanda tarım kenti olmasını istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

“Çiftçilerimizi daha fazla desteklememiz gerekiyor”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da çiftçilere verilecek desteğin öneminde dikkat çekerek “Biz göreve geldiğimizde Ankara arazisinin yüzde 3’ünün tarımda kullanıldığını fark ettik. Geri kalan yüzde 97’sinin ise yüzde 50’sinin tarıma uygun olduğunu gördük. İnsanlar köylerini bırakarak kentlere göç etmiş. Bunda köy okullarının kapatılmasının, tarım politikalarının etkili olduğunu düşündük. Bir ülkenin kalkınmasında yerelde üretimin sağlanması önem arz etmektedir. Ankara’da 37 binin üzerinde kayıtlı çiftçimiz var. Bunlardan 20 bin üzerinde çiftçimizle temas halindeyiz. Hatta uydudan takip ederek çiftçilerimize üretim konusunda gerekli desteği veriyoruz. Sadece tohum vermiyoruz, mazot, sıvı gübre, fide, sulama borusu, damla sulama tesisatları gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu desteklerle Ankaralı çiftçimiz yeniden üretmeye başladı. Çiftçilerimizi destekliyoruz, sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz.  Çiftçilerimizi daha fazla desteklememiz gerekiyor. Buradaki fuarında çiftçimize, daha teknik tarım yapması, maliyetini azaltması ve para kazanması konusunda yararı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve protokol üyeleri stantları gezdi. İki başkan, kimseyi kırmayarak bol bol fotoğraf çekildi.

Gölbaşı Belediyesi’nden Fuar Alanına Ücretsiz Ring Seferleri

Gölbaşı Belediyesi, ulaşım sorunu yaşanmaması adına, Gölbaşı Fuar Alanı'nda ( Oğulbey Mah. Konya Yolu 10. Km) düzenlenen AGROTEC 2024 27. Uluslararası Tarım Fuarı'na; 12-15 Eylül tarihlerinde Gölbaşı Belediyesi önünden ücretsiz servislerle vatandaşları taşıyacak.

Bu haber toplam 632 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.