Ahmet Hakan: Başbakan nasıl tok satıcı olabiliyor
6 MADDEDE Başbakan vatandaşa nasıl oluyor da tavır koyabiliyor..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'te bir fabrikanın açılışını yaparken atama bekleyen bir öğretmenin protestosuna maruz kalmıştı. Erdoğan, "Atama yoksa oy da yok" diyen öğretmen adayına "O oy senin olsun, bize kimin oy vereceği belli" diyerek tepki göstermişti.
Ahmet Hakan Hürriyet'teki köşesinde Başbakan'ın "O işi halletmezsen sana oy yok diyen vatandaşa oy vermezsen verme" tavrını 6 madde de inceledi. Ahmet Hakan'a göre Başbakan, bu tepkisinin anketlerde AK Parti'nin oyu olarak gözüken yüzde 54'lük kitleyi azaltmayacağı görüşünde.
İşte Ahmet Hakan'ın Hürriyet'teki o yazısı;
Meydandaki vatandaş, Başbakan'a bağırıyor:
"Şubatta öğretmen ataması yoksa oy da yok."
OY VERECEK AMA ŞARTI VAR
Belli ki Başbakan'a oy vermiş.
Belli ki yine oy verecek.
Ama bu kez bir şartı var: Şubatta atama...
"Olmazsa oy vermem" diyor.
Başbakan cevap veriyor:
"Sağ ol. O oy senin olsun. Biz öyle spekülasyonlara girmeyiz. Al onu kendine sakla. Tamam, kendine sakla... Sen vermen gereken yere ver. Bize kimin oy vereceği belli, bak burada görüyorsun. Sen kendine sakla."
BAŞBAKAN NASIL TOK SATICI OLABİLİYOR?
Nasıl oluyor da Başbakan, "O işi halletmezsen sana oy yok" diyen vatandaşa "Oy vermezsen verme" tavrı koyabiliyor?
Nasıl oluyor da bu denli tok satıcı olabiliyor?
CEVABI 6 MADDEDE GİZLİ
Sorunun cevabı şu ALTI maddede:
BİR: Çünkü Başbakan, verdiği cevabın gayet azınlıkta kalan bir kısım seçkin zümre tarafından yadırganacağını, geriye kalan büyük kalabalığın, "Helal olsun adama, lafını sakınmıyor arkadaş" diyeceğini gayet iyi biliyor.
İKİ: Çünkü Başbakan, yüzde 54'ü cebinde keklik olarak görüyor ve miting meydanında vatandaş azarlamanın yüzde 54'ten dirhem bile götüremeyeceğinden adı gibi emin.
ÜÇ: Çünkü Başbakan, o vatandaşı azarlayarak, "Biz oy tehdidiyle iş yapmayız" mesajını verdiğini düşünüyor ve bu mesajın da toplum üzerinde olumlu etki yaratacağı görüşünde.
DÖRT: Çünkü Başbakan, meydanda bağıran o vatandaşın "iyi niyetli" olmadığını, "iyi niyetli" olsa öyle bağırmayacağını, öyle bağırmasının "kötü niyet" göstergesinden başka bir şey olmadığını düşünüyor.
BEŞ: Çünkü Başbakan, meydanda kendisi konuşurken vatandaşın tekinin sesini yükseltmesini "ifade özgürlüğü" kapsamında görmüyor, "sözünün üstüne söz söylemeye kalkışmak" kapsamında değerlendiriyor.
ALTI: Çünkü Başbakan, bir atamaya kendisine oy verecek olan seçmenden doğacak kaybı, başka tür menfaatlerle kendisine oy verecek seçmenler eliyle kapatacağını gayet iyi biliyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.