Bahar Dönemi İlaçlaması
Ankara Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele çalışmalarını 675 mahallede, 40 ilaçlama ekibiyle sürdürüyor.
Başkent’te 3 vardiya halinde devam eden çalışmalarda, her türlü haşerenin yok edilerek, vatandaşların rahat etmesi hedefleniyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekiplerinin her yıl ortalama 5 bin üreme alanında haşere ile etkin mücadele çalışması sürdürdüğünü söyledi.
Hatice Akgül, kent zararlıları olarak tanımlanan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamamböceği, fare gibi haşerelere üreme ve larva aşamasında müdahale ederek, insan sağlığını tehdit etmemeleri ve herhangi bir hastalık bulaştırmamalarını amaçladıklarını ifade etti.
Akgül, ayrıca gelen şikayetler üzerine her yıl mayıs ayında ağaçlardan kaynaklanan ve dönemsel sıkıntılara neden olan küçük sineklere de önlem aldıklarını kaydetti.
-“SİNEK HARİTASI”
Coğrafik Pozisyon Sistemi ile haşerenin türü, bölgenin ısı ve nem miktarı, yükseklik gibi değerlerin bilgisayar ortamında kaydedildiğini bildiren Hatice Akgül, sivrisinek ve karasineğin lokal olarak üreyebildikleri alanların her yıl yeniden belirlenerek, oluşturulan “Sinek Haritası” üzerinde gösterildiğini söyledi.
Akgül, güncellenen Sinek Haritası’nın yardımıyla ilaçlama ekiplerinin, Kurtboğazı, Çubuk, Bayındır Baraj havzaları, Ankara Çayı ve bağlantı kolları, Gölbaşı, Mogan, Eymir, İmrahor Vadisi, Yakacık ve Ovacık dere alanı, Keçiören Hacıkadın deresi, Mamak Hatip Çayı ve bağlantı kolları ile tüm rekreasyon alanları, parklar, süs havuzlu yeşil alanlar ve refüjlerde her zaman görev başında oldugunu belirtti.
Akgül, Metro ve ANKARAY gibi toplu taşım istasyonlarında da özellikle mesai dışı saatlerde ilaçlama yaptıklarını ifade etti. Akan su ve göletler gibi alanlarda, her türlü su birikintisinde üreyen sivrisineğin yanı sıra, karasinek ve diğer sineklerle dört mevsim boyunca mücadele ettiklerini söyleyen Akgül, “Bu bölgelerde önceden belirleyerek tespit yaptığımız gözlem noktalarında etkin mücadele çalışmaları yürütüyoruz” dedi.
-40 İLAÇLAMA EKİBİ
Hatice Akgül, 675 mahalle muhtarlığı ile de koordinasyon sağlanarak, 14 araçüstü ve 26 piyade olarak toplam 40 ekiple sürdürülen ilaçlama faaliyetlerinin kış aylarına kadar gece ve gündüz aralıksız olarak yapılacağını belirtti.
Ayrıca, Başkentli vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, hem evlerde hem apartman bodrumu ve teraslarında hem de işyerlerinde düşük bir ücret karşılığında derhal ilaçlama yapıyor.
Haşere konusundaki her türlü sıkıntı Büyükşehir Belediyesi’nin “384 66 10 - 11 - 12” numaralı İlaçlama telefonlarına 24 saat iletilebiliyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.