1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Belediyesi'nde Hilal Kart Uygulamasına Ara Verildi
Gölbaşı Belediyesi'nde Hilal Kart Uygulamasına Ara Verildi

Gölbaşı Belediyesi'nde Hilal Kart Uygulamasına Ara Verildi

Gölbaşı Belediyesi'nde Hilal Kart Uygulamasına Ara Verildi

A+A-

Gölbaşı Belediyesi'nin, Ramazan Şimşek döneminde hayata geçirdiği ve ihtiyaç sahiplerinin yerel esnaflarda kullanabildikleri “nakdi” yardımlar için tasarlanan Hilal Kart uygulamasına ara verildi. Bu uygulama, sosyal yardım alan vatandaşlara koli yerine kart ile nakdi para yüklenmesi şeklinde gerçekleştiriliyordu. Yönetim değişikliği sonrasında Hilal Kart uygulamasına da ara verilmesi, Hilal Kart sahibi vatandaşların yoğun bir şekilde uygulamanın kaldırılıp kaldırılmadığını sorgulamasına neden oldu.

SON GASTE, vatandaşların bu sorularını Gölbaşı Belediyesi yetkililerine iletti. Belediye yetkilileri, sosyal yardımlaşmanın kesintiye uğramadığını ve yardımların paylaşım noktası üzerinden yeniden verilmeye başlandığını belirtti. Ancak, yardım yapılacak kişilerin gerçek ihtiyaç sahipleri olduğundan emin olunması ve paylaşım noktasının yenilenmesi süreci nedeniyle kısa bir süre ara verildiğini ifade ettiler.

Yetkililer, yeni yönetimin, yardımların daha etkin ve adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladılar. Bu süreçte Hilal Kart uygulamasının akıbeti hakkında kesin bir bilgi verilmezken, uygulamanın isminin değiştirilerek Odabaşı'nın seçim vaatleri arasında yer alan "Göl Kart" olarak devam edebileceği tahmin ediliyor.

Belediye, yardımların en doğru şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Bu haber toplam 3457 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.