1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nda Sivrisinekle Mücadele Sürüyor
Gölbaşı'nda Sivrisinekle Mücadele Sürüyor

Gölbaşı'nda Sivrisinekle Mücadele Sürüyor

Gölbaşı'nda Sivrisinekle Mücadele Sürüyor

A+A-

Gölbaşı Belediyesi ekipleri, sivrisineklerin üreme alanları olan ve Mogan Gölü’nü de besleyen çeşmelerde ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Gölbaşı Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte vektörle mücadelesine hız verdi. Çalışmalar kapsamında kırsal mahallelerde bulunan çeşmelerin olukları önce boşaltılarak temizlendi. Ekipler, daha sonra çeşmeleri ve çevresini ekolojik dengeye zarar vermeyen ilaçlarla ilaçladı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen bu çalışmalarla hem sivrisinek larvalarının Gölbaşı’nın simgesi olan Mogan Gölü’ne ulaşmasının önüne geçmek, hem de olası salgın hayvan hastalıklarını engellemek amaçlanıyor.

Halk Sağlığı Önceliğimiz
Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, halk sağlığını yakından ilgilendiren çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtirken, özellikle su birikintileri ve çeşmelerde yapılan bu çalışmaların sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Seçim Dönemi Engeli
Larva döneminin seçim dönemine denk gelmesi nedeniyle belediyelerin ilaçlama çalışmalarına yeterince önem vermediği belirtiliyor. Bu nedenle, yaz aylarında sivrisinek popülasyonunun artışı gözlemlendi. Ancak, Gölbaşı Belediyesi’nin mevcut çalışmalarıyla bu sorunun çözülmesi ve halkın daha rahat bir yaz geçirmesi hedefleniyor.

Bu haber toplam 4542 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.