1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Odabaşı sokak köpekleri konusunda CHP ile vatandaşın arasında kaldı
Odabaşı sokak köpekleri konusunda CHP ile vatandaşın arasında kaldı

Odabaşı sokak köpekleri konusunda CHP ile vatandaşın arasında kaldı

Odabaşı sokak köpekleri konusunda CHP ile vatandaşın arasında kaldı

A+A-

Gölbaşı’nda başıboş sokak köpekleri sorunu, her hafta bir saldırı haberi ile gündeme gelmeye devam ediyor. Vatandaşların büyük bir kısmı, sokak köpeklerinin toplanmasını talep ederken, hayvanseverler ise bu toplama işlemlerine karşı çıkıyor ve sürecin durdurulması için mücadele ediyor.

Son olarak, geçtiğimiz günlerde 5 yaşındaki bir çocuğun sokak köpeklerinin saldırısına uğraması, halkın tepkisini daha da artırdı. Vatandaşların yüzde 90’ı, sokakların köpeklerden arındırılmasını istediklerini ifade ederken, bu konuda somut adımların atılmasını bekliyor.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ DE CHP'NİN KARARINA UYACAK MI?

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edilen başıboş köpek düzenlemesinin TBMM'den geçmesi durumunda dahi, CHP'li belediyelerde uygulanmayacağını açıkladı. Bu açıklama, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın da arada kaldığı bir durumu ortaya koydu. Odabaşı, sokak köpekleri konusunda net bir tavır sergilemezken, belediye ekipleri zaman zaman sokak köpeklerini topluyor. Ancak, hayvanseverlerin tepkisini çekmemek amacıyla bu toplama işlemleri daha çok geceleri gerçekleştiriliyor.

ODABAŞI'NIN NET BİR TAVIR YOK

Gölbaşı halkı, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’ndan sokak köpekleriyle ilgili net bir yol haritası açıklamasını bekliyor. Resmi Gazete'de yayınlanan kanuna uyulup uyulmayacağına dair belediyeden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Odabaşı'nın, hem vatandaş tepkisini hem de genel merkezin kararını dikkate alarak nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

BELEDİYE NASIL BİR DENGE KURACAK

Gölbaşı halkı, sokak köpekleri sorununa çözüm bulunmasını talep ederken, hayvanseverler de köpeklerin yaşam haklarının korunması gerektiğini savunuyor. Belediyenin bu dengeyi nasıl kuracağı ve hangi adımları atacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.