1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Serap Yılmaz'dan anlamlı eğitim öğretim yılı mesajı
Serap Yılmaz'dan anlamlı eğitim öğretim yılı mesajı

Serap Yılmaz'dan anlamlı eğitim öğretim yılı mesajı

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.

A+A-

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Öğrencilerimizin uzun bir aradan sonra okullarına, öğretmen ve arkadaşlarına kavuştuğu yeni dönemin, sevinç ve heyecanını paylaşıyoruz. İlçemizde yaklaşık 36 bin öğrencisi, 2800 öğretmeni ve 142 okulu, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri ile birlikte Gölbaşı eğitiminin temel öğelerini oluşturuyoruz. Hepimizin ortak amacı; Öğrencilerimizin öncelikle sağlıklı bir bedene sahip olmaları, sonrasında ahlaklı, duygularını kontrol edebilen iradeli bir kalbe sahip olmaları, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmaya çalışan bireyler olmalarıdır.

Yeni müfredatımızda hedeflenen Yetkin ve Erdemli İnsan profilinde, eğitimde nihai hedef olan “kendini gerçekleştiren insan” ya da başka bir bakış açısıyla "kâmil insan"a ulaşmak için insanın “kalp ile zihni içeren ruh ve beden” boyutları ele alınmıştır. Yetkin ve Erdemli İnsan olma yolunda: Sağlıklı, İradeli, Sorgulayıcı, Üretken, Bilge, Cesaretli, Merhametli, Vatansever ve Ahlaklı gibi sıfatlara haiz nesiller yetiştirebilmek için hepimizin birer rol model olduğunu unutmamalı ve onların önünü açarak, yollarına ışık saçarak, geleceklerini aydınlatmalıyız.

Değerli öğretmenlerimiz! Eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak adına fedakârca çalışacağınıza olan inancım tamdır. Şüphe yoktur ki öğrenciler, yani geleceğimiz olan yeni nesil sizlerin elinde şekillenecek. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum.

Değerli anne ve babalar! “Eğitim Ailede Başlar” sözüne uygun, çocuklarınıza iyi bir örnek olmalı, öğretmenlerimizle iş birliği içerisinde olmalı, yetişmelerine katkı sağlamalı ve bizler de bu sürecin takipçileri olmalıyız. Mevlana'nın dediği gibi: "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir." sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duygu, çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temenni ediyor, tüm eğitim camiasına başarılı bir yıl diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

Bu haber toplam 1068 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.