İlçenin potansiyellerini harekete geçirmek için çalışmalarını sürdüren Gölbaşı Belediyesi, ilçede tarım turizminin gelişmesi için Gölbaşı Kent Çiftliği’nin ardından büyük bir adım daha attı.
Gölbaşı'nın sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yenilikçi süreçlerin geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir kır-kent ilişkisinin kurulması için ilçede “Gölbaşı Tarım Turizmi Yol Haritasının Oluşturulması” projesi başlatıldı.
Gölbaşı Belediyesi ve Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklığında hazırlanan “Gölbaşı Tarım Turizmi Yol Haritasının Oluşturulması” projesi Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2020 Teknik Destek Programına yönelik olarak teknik destek almaya hak kazandı.
Proje kapsamında, Gölbaşı’nın tarım turizmi yol haritasının belirlenmesi için Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, STK’lar, mahalle muhtarları ve basın mensuplarının katılımıyla online eğitim çalışmaları yapılırken, projenin kapanış toplantısı yapıldı.
ÜRETİCİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI OLACAK
Gölbaşı’nın turizm kenti olduğuna dikkat çeken Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek , turizmin yanında ilçenin oldukça verimli topraklara da sahip olduklarını ifade ederken “Bu verimli tarım topraklarının değerlendirilmesi için çalışmalarını sürdürüyoruz. Gölbaşı Kent Çiftliği Projemizin ardından, ilçemizde Tarım Turizmi yapılması için de bu projeyi Ankara Kalkınma Ajansı ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle birlikte harekete geçirdik. Hem verimli topraklarımızın değerlendirilmesi hem de Tarım Turizminin başlaması ile birlikte bu projeler üretici için önemli bir gelir kaynağı olacaktır.” diye konuştu.
Başkan Şimşek projenin faaliyete geçmesinde katkısı bulunan Ankara Kalkınma Ajansı’na, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici ile ekibine, projenin koordinatörü Sultan Gündüz’ün yanı sıra eğitime katılanlara da teşekkür etti.
GÖLBAŞI’NIN TARIM TURİZM HARİTASI’NDA İLK ADIM
Proje ile birlikte Gölbaşı’nın Tarım Turizmi Yol Haritasını oluşturma yolunda ilk adım da atılmış oldu. , Projenin koordinatörü Sultan Gündüz, proje ile birlikte Gölbaşı’nın sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamayı planladıklarını ifade etti.
Gündüz, kalkınmaya yönelik yenilikçi süreçlerin geliştirilmesi ve sürdürülebilir bir kır-kent ilişkisinin kurulmasında büyük katkısının olacağını düşündükleri söylerken şu ifadeleri kullandı;
“ Projemizle, katılımcı bir anlayışla Gölbaşı’nın güçlü tarım turizmi potansiyelini harekete geçirilmesinde faaliyet alanlarımızı belirledik. Faaliyetlerin birbiriyle bağlantılandırılarak sinerji oluşturması için yapılması-yürütülmesi gereken çalışmaları tanımladık. Özellikle tarımın ekonomideki payının ağırlıklı olduğu ilçelerde tarımsal üretim çeşitlendirilecek ve tarıma dayalı sanayi geliştirilecek. Kırsal alanlarda alternatif gelir ve istihdam alanları belirlenecek ve desteklenecek. Hassas ekolojik bölgeler korunacak, doğal kaynakların etkin ve verimli kullanımı teşvik edilecektir. “
Kapanış toplantısında Gölbaşı Tarım Turizmi Yol Haritası projesine eğitim çalışmalarına katılan ve projeye destek olan katılımcılara sertifikaları Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından verildi.