ABB'den okullara temizlik desteği

ABB Başkanı Mansur Yavaş, hijyen malzemesi talebinde 925 okulun bulunduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sene başında temizlik personeline ilişkin aldığı karar okulları adeta çöplüğe çevirdi. Bakanlık, temizlik personelini istihdam eden programda değişiklik yaptı. Bakanlık, personelin okullara haftada üç gün gelmesi karar verdi.

Okullarda veliler ve öğrenciler, çöpleri kendi başlarına çıkartmaya başladı. Bazı okullarda veliler, tuvaletleri temizlemeye başladı. Birçok okuldaki görüntüler büyük tepki çekti.

Bu görüntülere Gölbaşı’nda da rastlanıldı. Okulların ilk açıldığı gün Gölbaşı İlkokulu’nun kız öğrenci tuvaletindeki kötü görüntüler de hafızalara kazındı.

Görüntülerin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara 30 bin temizlik personeli alımı yapılacağını açıkladı. Fakat personeller hala istihdam edilmedi.

Hijyen sorununun baş göstermesi nedeniyle de Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) harekete geçti. ABB, okullara hijyen desteği sağlayacağını açıkladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, hijyen malzemesi talebinde 925 okulun bulunduğunu bildirdi. Yavaş şimdiye kadar 271 okul temizliği talebi geldiğini fakat apar topar şekilde 113 okulun taleplerini geri çektiğini açıkladı.

Gölbaşı İlkokulu’nda yeni eğitim öğretim yılına girilirken, kız öğrenci tuvaletlerindeki hijyen sorunları dikkat çekiyor. Okulun öğrenci tuvaletlerinde yaşanan bakımsızlık ve temizlik eksiklikleri, velilerin tepkisine neden olmuştu.

Hijyen Sorunları Dikkat Çekiyor

Gölbaşı İlkokulunun kız öğrenci tuvaletlerinde sıvı sabun bulunmadığı, yerlerin lekelerle dolu olduğu ve camların pis olduğu görülmüştü. Tuvaletlerde temel hijyen koşullarının sağlanamaması, öğrencilerin sağlığını tehdit ederken, bu durum velilerde büyük bir endişe yaratmış, yeni eğitim yılına böyle bir manzara ile girilmesi, eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen standartlarına ne kadar önem verdiği sorusunu gündeme getirmişti.

Gölbaşı Haberleri