Bahçıvanlar Uygulama Alanında

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bahçıvanlık Kursu’na katılanlar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı uygulama parkı ve bahçesinde çeşitli bitkilerin dikimi, sökümü ve budanması çalışması yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bahçıvanlık Kursu’na katılanlar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı uygulama parkı ve bahçesinde çeşitli bitkilerin dikimi, sökümü ve budanması çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, üçüncü dönemi devam eden kurslardan toplam 584  kişinin eğitim alacağını belirtti. Akgül, ilk haftasında teorik ve teknik bilgilerin verildiği kursların son haftasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait Söğütözü Fidanlığı, Uygulama Parkı ve seralar ile Ankara’nın büyük parklarında kursiyerlere çeşitli uygulamalar yaptırıldığını bildirdi.  

Hatice Akgül, kurs döneminin bahçıvan adayları için çok  başarılı geçtiğini, katılımcıların bitki budama, aşılama, ağaçlarda şekilli budama, peyzaj uygulamaları ile fidancılıkta üretim çeşitleri gibi temel konularda aldıkları teorik bilgileri, konusunda uzman personel ve üniversitelerden gelen hocaların eşliğinde sera ve parklara giderek uygulama imkanı bulduklarını kaydetti.

 -“KURSLAR DÖRT DÖRTLÜK”

Bahçıvan adaylarından Tuğba Kiper, “Emekli inşaat mühendisiyim. Doğayı tanırsanız seversiniz, sevdiğiniz her şeyi de korursunuz. Büyükşehir Belediyesi’nin kursları uygulama açısından çok zengin” derken; çalıştığı kurumdan izinli olarak kursa katıldığını söyleyen Cafer Kuş da, “Bahçıvanlık yapıyorum. O yüzden sertifika almak benim için çok önemli.  Kurslar dört dörtlük, bire bir ilgileniyorlar” diye konuştu.  
  
-“İYİ Kİ GELMİŞİM”

         Dikmen’deki evinin balkonunda sebze yetiştirdiğini anlatan ev hanımı Hülya Kaya, “İyi ki gelmişim. İlaçlamayı bilmiyordum. Ayrıca burada yeni arkadaşlarımız oldu” dedi.

         Optisyen olduğunu belirten Mehmet Doğan, kurslara doğa sevgisi ağır bastığı için zevkle geldiğini belirtirken; emekli kursiyerlerden Sündüz Uykan, “Artık bahçemde babadan kalma usullerle değil, daha profesyonel çalışacağım” diye duygularını ifade etti.

         Nallıhan Belediyesi’nde çevre düzenleme işlerinde çalıştığını söyleyen Ufuk Parlak, bilgilerine bilgi kattığını ve bitki dikimi konularında pek çok yeni şey öğrendiğini söylerken, Abdurrahman Özcan ise Yenimahalle Dodurga Mahallesi’nde müstakil bahçesini meyve ağaçlarıyla donatacağını, “Büyükşehir Belediyesi’nin böyle güzel bir kursu ücretsiz sunmasının büyük bir hizmet olduğunu” belirtti.     

           Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın, Başkentli vatandaşlardan gelen talepler üzerine açtığı ve artık geleneksel hale gelen Bahçıvanlık Kursu, 8’er iş günü halinde ve 3 dönem olarak düzenlenirken, katılanlara, törenle “Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası” da veriliyor.

Gündem Haberleri

Hem devleti hem cemaati idare edenler var