Başer: 'Odabaşı ile ilişkilerimiz abi-kardeş gibidir'

Gölbaşı’nda Yunus Emre Hizmet Derneği Başkanlık görevinin yanı sıra HAS-DER Başkanı olarak da aktif görev yapan Av. Hayrullah Başer, kapılarını Gölbaşı Son Gaste’ye açtı.

Gölbaşı’nda Yunus Emre Hizmet Derneği Başkanlık görevinin yanı sıra HAS-DER Başkanı olarak da aktif görev yapan Av. Hayrullah Başer, kapılarını Gölbaşı Son Gaste’ye açtı. Yozgat’tan Gölbaşı’na yerleşen Avukat Hayrullah Başer ile Dernek faaliyetleri üzerine bir söyleşi yaptık. Tüm içtenliği ile sorularımızı yanıtlayan Başer, ileriki yıllarda da dernek olarak neler yapmayı düşündükleri, Gölbaşı’ndaki bürokratlarla olan diyalogları, Gölbaşı’na gönül vermiş isimlerden neler beklediği, derneklerinin hedef ve amaçları konusunda bilgi verdi.

İşte o söyleşi ve ayrıntıları… 

Derneğiniz ne zaman kuruldu? Siz bu görevi ne zamandır yürütüyorsunuz?

Yunus Emre Hizmet Derneğimiz 3 yıl önce kuruldu. HAS-DER de ondan bir yıl sonra kurulmuş bir dernektir. Ama çalışmalarımız derneğin kuruluşundan önce başladı. Önce zemini oluşturduk, sonrasında derneğimizi kurduk. Her biri için bir ekip oluşturduk. Yunus Emre Hizmet Derneği 25 kişiyle kuruldu. Önce ekipleri oluşturduk. İki dernekte de olanlar var sadece birinde de görev yapanlar var. Ekipleri oluşturduktan sonrada resmi olarak faaliyete geçtik. 

Derneğinizin amacı nedir? Çalışma ve hizmet alanı neleri kapsıyor?

Yunus Emre Hizmet Derneği’nin amacı, okul, cami, yurt, hastane, huzurevi gibi sosyal, eğitim ve kültür kurumlarının Gölbaşı’na kazandırılmasını sağlamak ya da buna vesile olmaktır. Biz Gölbaşı’nın seviyesini daha ileri taşıma gayreti içerisindeyiz. Kaliteyi yükseltmek için de bizim sivil bir irade olarak bir takım projeler üretmek gibi hedeflerimiz var. Ben Gölbaşı’na yeni alışıyorum. İnşallah daha ileride bu çalışmalarımızı geliştireceğiz.

Biz karınca misali bir payımız olabilir mi düşüncesi içerisinde olduk. Yunus Emre Hizmet Derneği böyle bir çıkıştır. 

HAS-DER’de de hastane ile bir çalışma içerisindedir. Hasta hakları, hastane eksiklikleri, hijyenik ortamın oluşturulması, oraya gelen insanların hastanede daha rahat hastalarını tedavi ettirme imkanı sağlamak. Devletin dışında yapılamayan hizmetleri yapabilmek adına hayırseverlerin yardımıyla bu eksiklikleri tamamlamak amacındadır. 

Dernek olarak bundan sonra ki süreçte ne gibi hizmetleri Gölbaşı’na kazandırmayı hedefliyorsunuz?

Öncelikle arsa konusu halldelirse bu konuyu çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. O olmadığı takdirde Kasım ayına doğru Yunus Emre Camii Kültür Merkezi’ni açmayı düşünüyoruz. Biz Huzur evini yapmayı düşünüyorduk. Ama Başkanımız Örencik tarafına Huzur Evi yapacağım dediği için o bizim gündemimizden çıktı. Biz eksik olanları yapmak istiyoruz. Yine Yunus Emre Camiinin bulundu yerde bir okul alanı var. Oraya bir ilkokul yapmayı düşünüyoruz. 

Gölbaşı’na yeni bir hastane yapımı için arsa tahsisi konusunda gelinen son nokta nedir? Bir uzlaşma sağlanabildi mi?

Gölbaşı’na yapmayı düşündüğümüz hastane çok güzel bir hizmettir. Bu konuda düşünülen arsa bize tahsis mi edilecek yoksa takas mı edilecek bilmiyorum. Bu benim yetkimde değil. Hastane idaresi başkanla görüşüyor. Bu konuda anlaşılamadığımız ya da yanlış anlaşıldığımız şeyler var. Şuan arsa ile ilgili bizim bir gücümüz yok. Bilindiği üzere yapımı tamamlanmak üzere olan Yunus Emre Camisi’nin olduğu alan bize cami olarak tahsis edilmişti. Bizde Milli Emlak Müdürlüğü ile görüştük ve orayı Camii ve Kültürel ve Sosyal Tesis olarak değiştirdik.  Dolayısıyla camiinin yanında lojman, Kuran Kursu, Kütüphanesi, spor kompleksi, el sanatları çalışma yeri olacak. Kompleks gencine de yaşlısına da hitap eden bir yer olacak. Bu hastane arsasının tahsisi sağlanırsa, takas konusunda anlaşılırsa imar değişikliği de yaparak hastanenin arsasıyla bütünleştirilmiş olur. Hastanenin yapımı ile ilgili finans hazır. 

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile ilişkileriniz nasıl gidiyor? 

İnsanı ilişkilerimiz ağabey kardeş gibidir. Siyasi farklılıklar olabilir. Bu doğaldır. Ben gerek cenazesi olsun gerek başka durumlar olsun ya yanına giderim ya da muhakkak ararım. Karşılaştığım da ağabey kardeş gibi birbirimize hal hatır sorarız. İlişkilerimiz gayet iyidir.  Belediye eski başkanları ile de durum aynı. Bir iftar yemeği düzenlediğimizde hepsini çağırıyoruz. Olması gereken de bu. İleriki zamanlarda açılış yapacağız. Yine tüm başkanları çağıracağız. Birlikte kurdele kestireceğiz. Buraya hizmet eden herkese saygı duyarım. Hizmet yapan birinin hangi partinin mensubu olduğu önemli değil, önemli olan bulunduğu bölgeye hizmet etmesidir. 

Gölbaşı Belediye Başkanı ve mahalle muhtarlarından beklentileriniz nelerdir? 

Toplumla iç içe olmak ve toplumun sesini dinlemeliler. Hedef örgütlü toplum olmaktır. Birbirleri ile diyalog içerisinde olunmalıdır. Ben iyi ve güzeli arıyorum. Kimin elinden gelirse benim için makuldür. Asıl olan toplumun dilek ve isteklerini el birliği ile çözebilmektir. Bir toplumun gelişmişliğin şartlarından biri de örgütlü olmasıdır. Bu örgütlenmeyi Gölbaşı’nda sağlamak gerekir ve STK’larına da her zaman kulak verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ülke bizim. İnsanoğlu kendi eliyle kendine zulmeder diyor Allah ben etmem… Bir toplum kendini değiştirmeden ben ona başka türlü davranamam. O yüzden Gölbaşı’na hep birlikte el birliği ile hizmet etme gayreti içerisinde olmalıyız

 

GÖLBAŞI SON GASTE

Haberleri