Büyükşehir'den gıda yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışma ayı Ramazan’da da dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışma ayı Ramazan’da da dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor.

Seçim sürecinde ara verdiği gıda yardımlarının ikinci turunu, seçimlerin ardından hemen dağıtmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ramazan’da 50 bin ailenin sahur ve iftar sofrasına katkı sunuyor. Her gün 14 bin aileye 59 bin ekmek de dağıtan Büyükşehir Belediyesi’nin gıda kolilerinde de makarnadan çaya, peynirden reçele çeşit çeşit malzeme bulunuyor.

Sosyal, kültürel ve altyapı alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası birçok ödül alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, örnek projelerini tüm hızıyla yürütüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen projeler kapsamında yıllardır dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin zor günlerinde yanında olan, sofrasına katkı sunan, çocukların eğitimine destek veren, kimsenin aç ve açıkta kalmaması için çaba gösteren Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında da dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor.

Bu Ramazan, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi 50 bin aileye gıda ve temizlik malzemeleri dağıtılıyor. Sosyal hizmet uzmanları tarafından titizlikle yapılan incelemeler sonucu gıda dağıtımı yapılmasına karar verilen ailelere geçen yıllarda olduğu gibi içinde sabundan salçaya, çamaşır deterjanından helvaya kadar 21 farklı ürünün yer aldığı yaklaşık 62 kilogramlık 5 koli teslim ediliyor.

YARDIMLAR TİTİZLİKLE DAĞITILIYOR

Yardım malzemeleri BELSO'nun soğuk hava depolarında saklanıyor. Dağıtımı yapılacak gıda maddeleri, özel paketler içerisinde soğuk hava depolarında korunuyor. Böylelikle, günlük yapılan dağıtımlarla gıda maddeleri herhangi bir zarar görmeden hak sahibine ulaşıyor. Dağıtım ise bir plan çerçevesinde mahallelere göre yapılıyor. Yardımlar, her gün Ankara’nın dört bir yanına 3 kişilik ekiplerin yer aldığı 20 araçla ulaştırılıyor. Görevliler, yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine evlerde teslim ediyorlar.

RAKAMLARLA GIDA YARDIMI…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bu yıl 30 Haziran’a kadar 135 bin 546 aileye gıda dağıtımı yaptı. 12 bin 990 aileye ise 7 milyon 530 bin 300 adet ekmek dağıtıldı. Kentin 5 farklı noktasında özellikle üniversite öğrencilerine yönelik sabahın erken saatlerinde yapılan çorba dağıtımı da vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Sabah saatlerinde içleri ısıtan bu proje çerçevesinde 497 bin 58 kase de çorba dağıtımı yapıldı.

 Ramazan çadırları ise 4 çeşitli yemek mönüsüyle 28 farklı noktada günlük 13 bin 250 kişiyi ağırlıyor. 

KOLİLERDE NELER VAR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hazırladığı yardım kolilerinde bulunan gıda ve temizlik ürünleri şunlar:

2 kg zeytin, 1.660 gr salça, 1.500 gr tuz, 2 kg peynir, 10 kg makarna, 5 kg ayçiçeği yağı, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 3 kg çay, 6 kg şeker, 2 kg v.reçel, 2 kg reçel, 2 kg tahin helvası, 5 kg pirinç, 2 kg fasulye, 2 kg nohut, 2 kg bulgur, 3 kg çamaşır deterjanı, 750 gr tuvalet sabunu, 1 kg banyo sabunu, 2 kg sıvı bulaşık deterjanı.

Gündem Haberleri

Hem devleti hem cemaati idare edenler var