Gölbaşı Spor Kulübü ve Belediye Arasında Gerilim: 

Gölbaşı Spor Kulübü ve Belediye Arasında Gerilim: 

Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü Müdürü Musa Albut, kulübün son dönemde zor günler geçirdiğini belirterek, Gölbaşı Belediyesi'nin yeni yönetimi altında kulübe karşı baskı yapıldığını ve bazı haklarının ellerinden alındığını iddia etmişti. Albut, “40 yıllık bir kulübüz, hiçbir dönemde bu kadar sıkıntı yaşamamıştık. Mevcut belediye başkanı, kulübe gelen çocukların içtiği suyu dahi kestirdi. Kulübü usulsüz şekilde devretmemizi istediler, kabul etmeyince 240 futbolcumuzu yüzüstü bıraktılar” ifadelerini kullanmıştı.

Bu iddialara yanıt veren Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, spor kulübüne baskı yapıldığına dair iddiaları kesin bir dille reddetti. Odabaşı, belediyenin şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğini ve kamu kaynaklarının harcanmasında denetimsiz bir sürece izin verilmeyeceğini vurguladı.

Başkan Yakup Odabaşı yaptığı açıklamada, “Gölbaşı Belediye Spor Kulübü bizden 7 milyon TL’nin üzerindeki borçlarının belediye tarafından ödenmesini talep etti. Ancak, kulübün karar defteri ve borç belgeleri tarafımıza sunulmadı. Ayrıca, yeni yönetimin oluşumuna karşı çıkmışlardır. Önceki dönemlerde teamüller gereği, yeni belediye yönetimi kulüp yönetimine dahil olurdu, bu da halkın parasının denetlenmesini sağlardı” dedi.

Odabaşı ayrıca kulüp yönetiminin, belediyenin desteğine rağmen kulübün adını belediyeye haber vermeden değiştirdiğini ve yeni transferler yaptığını ifade etti. Başkan, "Parayı biz ödeyelim, kulübü onlar yönetsin" anlayışına karşı durduklarını, bu durumun belediyenin şeffaf yönetim anlayışıyla bağdaşmadığını belirtti.

Sonuç olarak, Gölbaşı Belediyesi’nin, kulübü siyasete alet eden bu yönetimle iş birliği yapmayacağını ve denetimsiz bir para transferine izin vermeyeceklerini belirten Odabaşı, “Evlatlarımızın spor yaşamlarını sürdürebilecekleri yeni alanlar yaratacağız, ancak bu yönetimle tüyü bitmemiş yetimin hakkını heba etmeyeceğiz” diyerek duruşlarını netleştirdi.

 

Gölbaşı Haberleri