Gölbaşı'nda ilk ders zili çaldı

Gölbaşı’nda İlk Ders Zili Çaldı: 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Coşkuyla Başladı

Gölbaşı’nda 2024-2025 eğitim öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Şahin Sevin İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Törene Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başladı

Etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Protokol üyeleri, törene katılan öğrencilere ve öğretmenlere hitap ederek yeni eğitim öğretim yılının başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı. Öğrenciler, bu sembolik anın ardından heyecanla sınıflarına geçerek ders başı yaptı.

Protokol Üyeleri Sınıfları Ziyaret Etti

Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, tören sonrasında okulu gezerek sınıfları ziyaret etti. Sınıflarda öğrencilere başarı dileklerinde bulunan protokol üyeleri, miniklerin heyecanını paylaştı. Öğretmenler odasında ise okul öğretmenleriyle bir araya gelen yetkililer, eğitim yılına dair değerlendirmelerde bulundu ve öğretmenlerle sohbet etti.

Gölbaşı’nda 36 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Bu yıl Gölbaşı’nda 36 bin öğrenci, 2.800 öğretmen ve 142 okulda yeni eğitim öğretim yılına başladı. İlçe genelinde eğitim faaliyetlerinin sorunsuz bir şekilde devam etmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığı bildirildi.

Gölbaşı Haberleri