Şener: Kanun F.Bahçe'yi kurtarmak için değil

Trabzonspor Kulübü Olağan Divan Genel Kurul toplantısında başkan Sadri Şener oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Olağan Divan Genel Kurul toplantısı sona erdi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda söz alan konuşmacıların ardından kulüp başkanı Sadri Şener, gündemdeki konular ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken, kendilerine yöneltilen eleştirileri de cevaplandırdı.

Van depreminde ve Hakkari'de yakınlarını kaybeden şehit ailelerine başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Şener, ''Trabzonspor Kulübü olarak elimizden geldiğince Van'a çok acele bir tırı çıkardık. 10 prefabrik ev yaptırdık. TS Club'un internet ortamındaki 1 yıllık gelirini de aktarma kararı aldık. Kısa sürede yapacağımız imkanlar bunlardı'' dedi.

Toplantının ardından hemen Trabzonspor'un Akyazı Projesi'ne ilişkin bir toplantıya katılmak için İstanbul'a gideceğini belirten Şener, ''Spor Genel Müdürlüğü bu konuda bize 105 dönüm yer tahsis etmeye çalışıyor. Bunun üzerine 4-5 saha, kamp eğitim, idari bina, altyapı tesisleri konuları var. İnşallah orada önemli ve modern bir tesis yapılacak'' diye konuştu.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki binaların 25 yılını doldurduğunu anlatan Şener, ''En son futbolcumuz Serkan'ın odası yandı. Mühendis olarak beton demirlere baktım. Belediye gelse orayı mühürler. Çok masraf ettik o binalara. Burada 24 dönümlük tapulu bir yerimiz var. Şu anda TOKİ'ye teklif etmiyoruz ama çok isterse takas yapabiliriz'' dedi.

-Borsa konusu-

Bir kulüp başkanı ve Sadri Şener olarak eski yönetimleri eleştirme taraftarı olan biri olmadığını kaydeden Şener, şöyle devam etti:

''Koltuklarda oturmak sıkıntılı bir iş. O dönemin başkanı da mali sıkıntılar çekmiştir. Atay Bey'lerin ciddi paraya ihtiyaçları vardı ki böyle bir yolu seçerek kulübü halka açmışlar. Yanlış mı açmışlar, doğru mu açmışlar ama Trabzonspor'un bundan kurtarılması gerekiyordu. Çalışmalar sonucu şirket birleşmiş, ismi değişmiştir. 25 yılda 300 milyon dolarlık bir temettü ödenmeyecek. Bundan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kulübün geleceği için önemli bir olay. Benim payım yüzde 1, 2, 3'tür. Ama arkamda duran sizlersiniz.''

Şener, Trabzonspor Kulübü'nün ekonomik yapısının iyiye gittiğini anlatarak, ''Şampiyonlar Ligi girdilerimiz 30 milyon dolar bugün itibarıyla. Turu geçersek ilave gelecek. Stadı tekrar revize etmek için 6 milyon dolar civarında Başbakanlık'tan bir yardım aldık. TS Club gelirimiz yıllık 8-10 milyon doları geçiyor. Bunun dışında TT net, Trabzoncell gibi sayıları fazla olduğu için aklımda kalmayan gelirler var. Maaşlarımızı ayın 1'in de değil 29'unda öderiz. Eğer turu geçersek başka noktalara gideceğimiz de kesin'' ifadelerini kullandı.

Kendisinin inşaat yüksek mühendisi olduğunu vurgulayan Şener, ''Futbol oynamadım. Bilime çok inandığım için bir hocaya bağlı kalmam, birkaç hocaya sorarak transferde karar veriyoruz. Ben para görüşmesi yapıyorum. Onun için ben çıkıyorum fotoğrafta, imza da hoca da çıkabilir. Teminat mektupları isteniyor, ödemeleri planlıyoruz. 1 yıl boyunca oyuncu izletiriz, bazılarını alırız bazılarını alamayız. Gücümüz yetmiyor veya kulübü vermiyor. Üçüncü bir madde var, Trabzon'a oyuncu gelmek istemiyor.''

-''Selçuk, imzalayamazdı''-

Şener, Selçuk ve Egemen ile sözleşmelerinin uzatılamaması konusundaki eleştirilerle ilgili olarak ise, ''Selçuk, 10 milyon avro versek imzalayamazdı. Çünkü bildiğim kadarıyla çocuk nişanlanmış, hanımefendi buraya gelmek istemiyormuş. Ben onu çözemem. Ona gücüm yetmez. Egemen ile ilgili en samimi yöneticimiz Recep Bey'dir. Bütün yıl boyunca uğraştı, olmadı. Yapacak bir şey yok. Trabzonspor, büyük kulüptür. Yabancı sayısının fazla olması mecburiyettendi. Trabzon'a gelecek yerli oyuncu istediğimiz gibi olmadığı için yabancılar fazla oldu'' diye konuştu.

Şu anda takımda 6-7 milli oyuncu bulunduğunu söyleyen Şener, ''7. ve 8. maçta çok şahane olmayan sonuç aldık ama tahmin ediyorum, kişisel eleştirim çok fazla rahat olduklarından ve de zannediyorum karşı tarafı ciddiye almamaktan kaynaklanıyordur. Çarşamba günü CSKA Moskova maçında farklı bir Trabzonspor olacaktır. Eylül ayı itibarıyla futbolculara maaş, transfer alacağı, İnter, Lille maçı primi hepsi ödenmiştir. Halbuki ben o primleri UEFA'dan Aralık'ta alacağım. Bazen fazla rahat imkanlar sağlıyoruz diye de düşünüyorum. Şenol Hoca da bizim için bir şanstır. İnşallah uzun yıllar hizmet eder. Transferleri benim yaptığım yönündeki sözlere katılmıyorum. Ben yapamam zaten. Fakat bina yıkılır mı, Van depreminde insanlar niye ölmüş onun cevabını veririm. Depremden değil, binalardan dolayı öldü derim'' diye konuştu.

Toplantıda Avni Ocak'ın kendisine yönelik sözleri üzerine, ''Ben kendimden büyüklerime hiçbir zaman saygısızlık etmem, eğer ailemi tanıyorsanız. Tanımıyorsan anlatayım istersen. Ama gönderdiği o koliyi bilemiyorum. Araştıracağım, bana gelmiş bir koli yok. Burada kulübe, İstanbul'da soracağım. İnşallah buldum mu size malumat veririm'' dedi.

-''Türkiye, futbol kirliliği içine düştü''-

Şener, şike soruşturması sürecine ilişkin olarak ise, ''Türkiye, futbol kirliliği içine düştü bu yıl. Savcılık tarafından yasaklama olayı var. Bazı detayları bilmeme rağmen söyleme imkanım yok. Ben ve 6 arkadaşım 30 saate yakın nezarette kaldık. Herhalde Trabzon tarihinde ilk nezarette kalan başkanım. Sonra da serbest kaldım. Sonra bir iddianame açıklanacak. Hukukçu değilim, bildiğim kadarıyla anlatıyorum. Bizim avukatlara göre bu iddianame de hazırlanmak, bitmek üzere, milli takım maçlarından sonra açıklarlar belki. Onu bilemiyorum. Bu olaylar Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında geçiyor. Üçüncü kulüple 21 puan fark var. Onlarla ilgili bir konu değil.''

6222 sayılı kanunda istenen değişikliğe ilişkin hazırlanan çalışmaya kendileri ve Galatasaray'ın itiraz ettiği birkaç maddenin bulunduğunu vurgulayan Şener, şunları kaydetti:

''Biz dedik ki maddelerden vazgeçtik, bu yasayı UEFA standartlarına uydurun. Siz burada ne çıkartırsanız çıkarın UEFA'nın dediği olur. Federasyon ne değiştirirse değiştirin UEFA'nın dediğini ertesi gün yapmak mecburiyetindesin. Orada vardır imzam ama UEFA şartlarına uysun diye vardır. Seyirciyle ilgili iki yönetici seyirciden sorumlu olacak diyor kanun. Benim kulübümde yöneticilerin hiçbiri olmak istemiyor. Ondan sonra diyor ki başkan sorumlu. Sen sahaya atladın ben seni nasıl zaptedeyim, niye ceza alayım. Bunun değişmesi lazım o kanunda. Esas sportif yönü önemli. Federasyonun 56 veya 58. madde, biz Galatarasaray, Orduspor, bildiğim kadarıyla Ankaragücü imza atmadık, küme düşme işine. Sonradan da Beşiktaş yanılmıyorsam eklendi. Sonra o ortadan kalktı. İddianameden sonra Federasyon (yıl sonunda karar vereceğim) diyor. Ama benim kişisel görüşüm UEFA onu ertesi gün kararı vermek durumunda bırakır. Ondan sonra ne olur ? karman çorman bir lig olacağı kesin. Çeşitli varsayımlar ileriye sürülebilir.''

-"Kanun F.Bahçe'yi kurtarmak için değil"-

Kendilerinin yasayı hazırlayan avukat Levent Bıçakçı ofisiyle anlaşmalarının olduğunun doğru olduğunu anlatan Şener, ''Bu kanun Fenerbahçe'yi kurtarmak için hazırlanan bir kanun değil. Zaten hazırladığı o maddelerin olabilirliği yok. Bizim Trabzonspor Kulübü'nün 38 adet davası var. Bu davalar tek bir mahkemede değil. Yargıtay'da, Danıştay'da, ceza, ticaret mahkemelerinde, UÇK'de, FIFA'da var. Ciddi şekilde bu davalarla uğraşılmamış zamanında. Bunlar için farklı farklı avukatlarla anlaşmanız gerekiyor. Amacımız yeni gelecek olanlara en az sayıda dava bırakmaktır'' diye konuştu.

Spor Haberleri

Ankara Keçiörengücü'nden taraftara destek çağrısı
Ankara Keçiörengücü dolu dizgin
Ankara Keçiörengücü Erzurumspor maçı hazırlıklarına başladı
Başkent ekibi hırslı çalıştı
Aktepe Stadı'nda ilk antrenman