1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Yakup Odabaşı: "Kent Meydanı ile Turizmi Geliştireceğiz"
Yakup Odabaşı: "Kent Meydanı ile Turizmi Geliştireceğiz"

Yakup Odabaşı: "Kent Meydanı ile Turizmi Geliştireceğiz"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: "Kent Meydanı ile Turizmi Geliştireceğiz"

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Hürriyet Ankara'nın ‘Kent Sohbetleri’ programına konuk oldu ve Gölbaşı’nın geleceğine yönelik önemli projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle turizmi geliştirmek için Kent Meydanı projesine verdikleri önemi vurgulayan Odabaşı, bu projeyle Gölbaşı’nı daha cazip bir yer haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

"Kent Meydanı, Gölbaşı'nın Kalbi Olacak"

Başkan Odabaşı, yeni dönemde en öncelikli projelerinin Kent Meydanı olduğunu açıkladı. Eski belediye binası ve yıkılan Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi’nin alanından başlayarak sahile kadar uzanacak olan bu proje ile Gölbaşı’nın modern bir görüntüye kavuşacağını ifade etti. Proje kapsamında bir alışveriş merkezi, 24 saat açık Uyanık Kütüphane ve bir müze yer alacak. Ayrıca yeşil alanlara da geniş yer ayrılacağını belirten Odabaşı, Gölbaşı’na gelen yerli ve yabancı turistler için çekici bir merkez oluşturacaklarını söyledi.

"Gölbaşı Turizmle Büyüyecek"

Kent Meydanı’nın turizmin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Odabaşı, bu alanda festivaller ve etkinlikler düzenleyerek hem Gölbaşı halkına hem de dışarıdan gelen ziyaretçilere keyifli anlar yaşatmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca sahil parkını Kent Meydanı’na bağlayacak bir üst geçit yapacaklarını, böylece meydanla sahil arasındaki bağlantıyı güçlendireceklerini açıkladı.

GEÇMİŞ DÖNEMLERDE DE KENT MEYDANI GÜNDEMDEYDİ

Geçmiş dönemlerde başkanlık yapan Fatih Duruay ve Ramazan Şimşek de Kent Meydanı projesini vizyon proje olarak kamuoyuna duyurmuş ancak protokol imzalanmasına rağmen gerçekleştirememişlerdi. 

Bu haber toplam 3676 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.