Yetiş Mehmet öncülük etti Türkiye'de bir ilk gerçekleşti
Ankara Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirler Esnaf ve Sanatkarları Odasına kayıtlı olan ve meslek kursu eğitimi alan 80 esnaf ve sanatkara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Ankara Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirler Esnaf ve Sanatkarları Odasına kayıtlı olan ve meslek kursu eğitimi alan 80 esnaf ve sanatkara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Ankara Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirler Esnaf ve Sanatkarları Odası ve Gölbaşı Mesleki Eğitim Merkezi’nin yapmış olduğu protokol ile 80 kişiye ustalık ve kalfalık belgesi verildi.
Düzenlene sertifika törenine ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, Milli Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı İsa Albut, Anahtarcılar Odası Başkanı Bahattin Polat, Başkan Vekili Mehmet Kanık, Gölbaşı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Servet Kanık ve Gölbaşı ilce milli eğitim şube müdürü Bekir Saylam katıldı.
Ankara Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri ve yanlarında çalışanlardan belgeleri eksik olan 80 esnaf ve sanatkara Usta Eğiticilik, Ustalık ve Kalfalık belgeleri takdim edildi.
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Gölbaşı’nda Yetiş Mehmet olarak bilinen ve Ankara Anahtarcılar Odası Başkan vekili ve komisyon üyesi Mehmet Kanık ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Belgelerin verilmesinde 3aylık bir emek sarf etmenin neticesinde ustalarımızı hem uygulama sınavı hem de yazılı sınavlarının sonunda belgelerini almayı hak ettiler hepsini kutluyorum Türkiye genelinde hiç bir meslek dalında bir seferde bu kadar belge verilmemiştir Ankara’daki ustalarımız hem belge sahibi hem de güvenilir çilingirdir”
Ankara Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Polat, “Mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan üyelerimizi tebrik ediyorum. Yönetimimdeki tüm arkadaşlarımla beraber mesleğimiz için bu gibi önemli faaliyetlere devam edeceğiz ve mesleğimizi daha iyi yerlere getireceğiz” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, “Esnaf ile eğitimin birlikte olması bizim için çok önemli. Meslek eğitiminin tarihsel sürecine baktığımızda 12’nci yüzyıla kadar gitmemiz gerekiyor. 12’nci yüzyılda Anadolu topraklarında kurulan ahilik sistemini bugün ülkemiz genelinde 360 bağımsız ve kurumsal kapasiteyi artırma kapsamında ise 3 binin üzerinde meslek listesinde meslek eğitim programı açarak 3 bin 500 civarında mesleki ve teknik okul ve kurumumuz ile ahilik sisteminin devamı olan çıraklık sistemini günümüzde uyguluyoruz. 6764 sayılı Kanun ile birlikte meslek eğitim merkezlerimizin altyapısını güçlendirdi. Çırakları eğitime devam eden işletmelerin devlet desteği almalarını sağladık. Öğrencilerimizin kalfalık ve ustalık belgesinin yanı sıra lise diploması almalarını sağladık. Türkiye genelindeki çırak öğrenci sayımız 850 bin civarına yükseldi” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ustalık ve kalfalık belgesi alanların sertifikaları takdim edildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.